Συμβουλές αγοράς

Τι σίτα να βάλω;

Η τοποθέτηση σίτα ς στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε κουνούπια και άλλα ζωύφια μακριά από το σπίτι σας.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα κουνούπια έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται  τις πιο ζεστές ημέρες και νύχτες!

Είστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε;

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες σίτες για τον δικό σας χώρο.

Υπάρχουν αρκετά είδη σίτας, ανάμεσα στα οποία μπορείτε σίγουρα να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

  • Ανοιγόμενες
  • Συρόμενες
  • Οριζόντιας κίνησης
  • Κάθετης κίνησης
  • Πλισέ
  • Ηλεκτρικές

Ανοιγόμενες σίτες

Αυτόν τον τύπο σίτας τον συναντάμε κυρίως σε μορφή πόρτας.  Βολεύει στην περίπτωση που μπαινοβγαίνουμε συνεχόμενα από μία πόρτα π.χ. της κουζίνας. Αποτελείται από την κάσα σε σχήμα “Π” και το ανοιγόμενο φύλλο στο οποίο τοποθετείτε το ύφασμα της σίτας. Διαθέτουν μηχανισμό επαναφοράς του φύλλου ώστε η σίτα να κλείνει μόνη της.

Συρόμενες  σίτες κάθετης και οριζόντιας κίνησης (σε μορφή ρολού)

Την συναντάμε τόσο σε μπαλκονόπορτες όσο και σε παράθυρα. Την  βρίσκουμε σε μορφή κάθετης και σε μορφή οριζόντιας κίνησης. Είναι ο πιο πολύ χρησιμοποιημένος τύπος σίτας. Αποτελείται από ένα άξονα αλουμινίου στο οποίο τυλίγεται το ύφασμα. Ο άξονας μαζί με το ύφασμα καλύπτονται από ένα κέλυφος αλουμινίου, το ύφασμα κατά την ανάπτυξη του κινείται σε δυο οδηγούς στους οποίους υπάρχει ειδικού τύπου βουρτσάκι ούτως ώστε η σίτα να έχει μεγαλύτερη αντοχή.

 

Πλισέ σίτες

Η σίτα αυτού του τύπου, είναι ό,τι πιο εξελιγμένο τεχνικά στο χώρο της σίτας.

Το ύφασμα της (fiberglass) δεν τυλίγεται σε κάποιον άξονα, αλλά διπλώνει σε μορφή ζικ-ζακ (plisse).

Δεν  χρειάζεται τους οδηγούς που απαιτεί η σίτα – ρολό

Ηλεκτρικές σίτες

Η ηλεκτροκίνητη μορφή της σίτας διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να ελέγχεται είτε ενσύρματα, είτε με τηλεκοντρόλ και οι οδηγοί αντί για ειδικές βούρτσες έχουν ένα σύστημα φερμουάρ για την συγκράτηση του υφάσματος.

Όπως βλέπετε η τεχνολογία έχει προχωρήσει και στον τομέα της σίτας. Μελετώντας τις παραπάνω βασικές επιλογές μπορείτε να επιλέξετε αυτό που είναι πιο κοντά στις ανάγκες, αλλά και στην “τσέπη” σας.  Αν πάλι θέλετε να εμπιστευθείτε τις γνώσεις ενός ειδικού…

Στην QSS αναλαμβάνουμε εντελώς Δωρεάν την μελέτη του χώρου σας. Εξετάζουμε τον χώρο και προτείνουμε την κατάλληλη λύση για εσάς από τεχνικής και οικονομικής άποψης.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ. 2313 076680,  6942 556 067, e-mail: info@qss.net.gr

Θέλω να κρατήσω μακριά τα κουνούπια!