Τι είναι το Smart Home;

google assistant google home alexa echo automatismoi qss thessaloniki

Το smart home είναι σαν οποιοδήποτε άλλο σπίτι, μόνο με επιπλέον επιλογές ελέγχου για φώτα, βύσματα, θερμοστάτες και πολλά άλλα!!

Άρα θα λέγαμε ότι τελικά διαφέρει σημαντικά από ένα απλό σπίτι. Όλα αυτά τα έξτρα προσθέτουν μία φουτουριστική διάθεση, πολλές ευκολίες αλλά και μία πολυπλοκότητα γι’ αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, ώστε να μπορείτε να στήσετε πιο εύκολα το δικό σας smart home.

Τι ακριβώς είναι το smart home (έξυπνο σπίτι);

bed bedroom smart home house google home alexa echo qss thessaloniki automatismoi

Είναι ένα σπίτι στο οποίο όλες οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους και είναι συνδεδεμένες στο internet. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ελέγχουμε τον φωτισμό, τα ρολά ασφαλείας, την γκαραζόπορτα ,την θέρμανση, τις τέντες, τις κάμερες μέσα από το smart phone ή το tablet μας. Αυτό γίνεται ακόμα και από μακριά αφού όλα είναι συνδεδεμένα στο cloud. Επίσης μπορούμε να δημιουργούμε αυτοματισμούς και να προγραμματίζουμε λειτουργίες. Π.χ. να κλείνουν τα ρολά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες το μεσημέρι.

Πως λειτουργεί ένα smart home;

Αν ρυθμίζετε τον πρώτο σας smart home ή αναβαθμίζετε ένα υπάρχον smart home, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς λειτουργούν καθώς παίρνετε αποφάσεις για το τι πρέπει να προσθέσετε σε αυτό.

Δύο πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τοWiFi και τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο!

Ίσως πιστεύετε ότι οι συσκευές σας επικοινωνούν απευθείας με το τηλέφωνο ή το tablet σας και το αντίστροφο, αλλά αυτό συνήθως δεν είναι αλήθεια. Και ακόμη και σε περιπτώσεις όπου είναι, όπως το Bluetooth, αυτό είναι πάντα το τέλος της ιστορίας. Σχεδόν όλες οι έξυπνες συσκευές σας επικοινωνούν με έναν ενδιάμεσο, τον εγκέφαλο του smart  home σας αν θέλετε!

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να σας συμβουλεύσει για τις επιλογές που θα κάνετε σε διανομείς και διακομιστές ώστε να συντονίζονται μεταξύ τους. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι όλα θα λειτουργούν σωστά στο έξυπνο σπίτι σας (smart home).

Δείτε επίσης: Έλεγχος σπιτιού από το κινητό τηλέφωνο (smart house)

Γιατί να μετατρέψω το σπίτι μου σε smart home; 

Έχω τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού. Για τον φωτισμό, τα ρολά, την γκαραζόπορτα, τις τέντες, το οπτικοακουστικό σύστημα, τον κλιματισμό και την θέρμανση όλου του σπιτιού με διακόπτες κεντρικά ή από μακριά με το smart phone ή το tablet μου. 

smart home house google home country exohiko asfaleia automatismoi qss thessaloniki

Προγραμματίζω διάφορα σενάρια φωτισμού, θέρμανσης, ενεργοποίησης συσκευών, ανάλογα με τη δραστηριότητα και έχω την δυνατότητα αλλαγής οποιαδήποτε στιγμή. 

Χειρίζομαι κεντρικές λειτουργίες ακόμα και όταν λείπω. Όταν το σπίτι μένει κενό το Σαββατοκύριακο, κλείνει η παροχή του νερού, απενεργοποιούνται όλα τα φώτα και συγκεκριμένες πρίζες. 

Προστατεύω το εξοχικό μου. Προσομοιώνεται η ανθρώπινη παρουσία στο εξοχικό μου, αφού λειτουργούν αυτόματα τα ρολά και τα φώτα σε συνάρτηση με την ώρα της ημέρας για μέγιστη ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Γιατί να βάλω κάγκελα ασφαλείας


Ενσωματώνω ανιχνευτή παρουσίας που ελέγχει αυτόματα τον κλιματισμό και τα φώτα στο σύστημα συναγερμού 

Το εγκαθιστώ εύκολα χωρίς να απαιτούνται έξτρα καλωδιώσεις που θα δημιουργήσουν επιπλέον δουλειές στο σπίτι, αφού όλα ρυθμίζονται ασύρματα.

Οι έξυπνες συσκευές είναι απλές και συνδέονται εύκολα, δεν απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες και τα πράγματα είναι σχετικά απλά και εφαρμόσιμα στα περισσότερα σπίτια. Φροντίστε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό με εμπειρία στο στήσιμο λειτουργιών smart home, ώστε να αποφύγετε περιττό κόπο και έξοδα.

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε…

smart house smart home dorean meleth google home qss thessaloniki
dorean meleti qss eikonidio rola asfaleias

στην QSS αναλαμβάνουμε την Δωρεάν Μελέτη του χώρου σας  και συμβουλευτική για τους αυτοματισμούς που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε.

Μαζί στήνουμε το smart home των ονείρων σας!

Βρείτε μας στο χάρτη μέσα από το Google My Business

κάντε τις ερωτήσεις σας, αφήστε τις εντυπώσεις σας στην κριτική