Συντήρησε σωστά τα ρολά ασφαλείας & θα τα έχεις για πάντα!

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική θωράκιση του χώρου σου, σπίτι ή επιχείρηση, είναι αξιόπιστα και χωρίς αυτά η ασφάλεια ενός χώρου μειώνεται κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό που ενδιαφέρει βέβαια πολύ κόσμο είναι αν τα ρολά χαλάνε. Η δική μας απάντηση είναι «συντήρησε σωστά τα ρολά ασφαλείας & θα τα έχεις για πάντα».
Η αλήθεια είναι ότι τα ρολά ασφαλείας κατασκευάζονται με πολύ απλούς μηχανισμούς & έτσι χρειάζονται λίγη συντήρηση. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή δε θα χαλάσουν ή δεν θα πάθουν ποτέ βλάβη. Ας δούμε μερικές απλές συμβουλές που θα σου επιτρέψουν να διατηρήσεις τα ρολά ασφαλείας του χώρου σου σε καλή κατάσταση.

Δες επίσης: Πώς να επιλέξω ρολά ασφαλείας;

Χρησιμοποίησε τα ρολά ασφαλείας με τον κατάλληλο τρόπο

Το πρώτο βήμα για την καλή συντήρηση των ρολών είναι να φέρεσαι στα ρολά με ευγένεια. Αυτό σημαίνει να μην χρησιμοποιείς περισσότερη δύναμη απ’ ότι χρειάζεται για να ανοίξουν ή να κλείσουν. Αν χρησιμοποιείς περισσότερη δύναμη θα φθαρούν & θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα. Αν παρόλα αυτά παρατηρήσεις δυσκολία στο καθημερινό άνοιγμα ή κλείσιμο τότε φρόντισε για το καθάρισμα ή τη λίπανση των ρολών.

Καθαριότητα και λίπανση

Τα ρολά κινούνται χάρη στο μηχανισμό και τους οδηγούς μέσα στους οποίους γλιστράνε. Θα πρέπει να φροντίσεις την καθαριότητα των ρολών έτσι ώστε οι οδηγοί και ο μηχανισμός να είναι καθαρά αλλά και γενικότερα ο χώρος γύρω από την πόρτα να είναι καθαρός. Ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέξεις αντικείμενα όπως είναι πλαστικά ποτήρια του καφέ, σακούλες, υλικά που μπορεί να μεταφερθούν από τον αέρα ή το βροχή γιατί δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
Δύο φορές το χρόνο ή και πιο συχνά, αν συναντάς δυσκολίες στο άνοιγμα και στο κλείσιμο, θα πρέπει να λιπάνεις τα ρολά έτσι ώστε να γλιστράνε απαλά στους οδηγούς. Πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία για την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο λιπαντικό, λάδι, γράσο κ.λπ.

Δες επίσης: 4 απλά βήματα για σωστή συντήρηση γκαραζόπορτας

Συντήρησε το μοτέρ

Η συντήρηση του μοτέρ είναι κάτι που πρέπει να γίνεται τακτικά – μία φορά το χρόνο – και να το αναλαμβάνει κάποιος τεχνικός.

Τα ρολά ασφαλείας χάλασαν! Και τώρα;

Αν παρόλα αυτά τα ρολά σου έχουν χαλάσει δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Υπάρχουν αξιόπιστες εταιρείες, που μπορούν να αναλάβουν την επισκευή των ρολών σου σε πολύ καλές τιμές. Η δική μας εταιρεία είναι μία από αυτές!

Επέτρεψέ μας να σε βοηθήσουμε…

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για να μελετήσουμε το χώρο σου και να σου προτείνουμε, εντελώς Δωρεάν, τις κατάλληλες λύσεις για τα ρολά ασφαλείας που είναι κατάλληλα για το σπίτι ή την επιχείρησή σου ή για την επισκευή των ρολών σου. Μπορείς να μας καλέσεις τώρα για να κλείσουμε ένα ραντεβού στο χώρο σου.  Θα χαρούμε να σ’ εξυπηρετήσουμε.

Μπορείς να μας βρεις στο χάρτη μέσα από το Google My Business
κάνε τις ερωτήσεις σου, άφησε τις εντυπώσεις σου ή την κριτική σου…