Πυράντοχες πόρτες για την αποτελεσματική πυρασφάλεια του χώρου σου

pyrantoxes-portes-pyrasfaleia-katoikia

Η φωτιά είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που πιθανόν θα αντιμετωπίσει ένα σπίτι ή μία επιχείρηση. Πρόκειται για έναν κίνδυνο που μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή –  π.χ. εξαιτίας ενός βραχυκυκλώματος και των παρακείμενων εύφλεκτων υλικών, αναμένου τσιγάρου κ.λπ. – και να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα. Επειδή ο έλεγχος μιας φωτιάς είναι δύσκολος οι πυράντοχες πόρτες είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική προστασία & πυρασφάλεια ενός χώρου.

Δείτε επίσης: Ασφάλεια σπιτιού | 5+1 Τρόποι να το προστατεύσετε από τους κλέφτες

Γιατί να χρησιμοποιήσω πυράντοχες πόρτες;

Ο σκοπός μιας πυράντοχης πόρτας είναι να μας εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να διαφύγουμε με ασφάλεια και να προλάβει να επέμβει η πυροσβεστική για να καταστείλει την πυρκαγιά.
Μία τέτοια πόρτα έχει τις εξής δυνατότητες:
– να συγκρατήσει τη φωτιά μέσα στο χώρο από τον οποίο ξεκίνησε. Αν π.χ. ξεκίνησε από το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα να παραμείνει εκεί.
– να παρέχει μία ασφαλή και προστατευμένη διαδρομή που θα δώσει στους ενοίκους το χρονικό περιθώριο να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το κτίριο.
– να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των ενοίκων των διπλανών σπιτιών ή διαμερισμάτων.

Πώς λειτουργούν οι πυράντοχες πόρτες;

Οι πόρτες πυρασφάλειας κατασκευάζονται από εξειδικευμένα υλικά που δεν επιτρέπουν να περάσει η καύση ή ο καπνός μέσα από τα πλαίσια της πόρτας και είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες της φωτιάς συνήθως το ελάχιστο για 30 λεπτά. Ανάλογα με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της πόρτας η αντοχή της στη φωτιά αυξάνεται. Σημαντική είναι και η σωστή τοποθέτηση της πόρτας ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Σε ποια κτίρια είναι απαραίτητες;

Οι πυράντοχες πόρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, υπηρεσίες, γραφεία, δημόσια κτίρια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, μονοκατοικίες, αποθήκες, καταφύγια. Είναι ένα από τα βασικά μέτρα πυροπροστασίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την παρουσία τους σε όλα τα κτίρια.

Δείτε επίσης: Ασφάλισε την εξοχική σου κατοικία!

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε…

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για να μελετήσουμε το χώρο σου και να σου προτείνουμε, εντελώς Δωρεάν, το είδος της πυράντοχης πόρτας που χρειάζεσαι.
Κάλεσέ μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού στο χώρο σου και να συζητήσουμε, ώστε να βρούμε την καταλληλότερη λύση για σένα. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι πυράντοχες πόρτες μας συνοδεύονται απαραίτητα από πιστοποιητικά εγκεκριμένων ινστιτούτων (DIN – UNI) και τον ΕΛΟΤ.
Θα χαρούμε να σε εξυπηρετήσουμε.

Βρες μας στο χάρτη μέσα από το Google My Business
Κάνε τις ερωτήσεις σας, άφησε τις εντυπώσεις σου ή την κριτική σου…