Πώς να επιλέξω γκαραζόπορτα

polyspasth garazoporta orofis qss small

Η γκαραζόπορτα του δικού σας χώρου πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά από εσάς ώστε να πληροί  τις βασικές προϋποθέσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και θα δικαιώσουν την επιλογή σας.

Το άρθρο αυτό δεν υποκαθιστά την γνώμη του ειδικού.  Ο ρόλος του είναι να σας ενημερώσει όσο πιο καλά γίνεται ώστε να μπορείτε να έχετε άποψη πάνω στην αγορά γκαραζόπορτας και να σας διευκολύνει να επιλέξετε την κατάλληλη, συμβουλευόμενοι πάντα τον ειδικό τεχνικό γκαραζόπορτας.

Υπάρχουν 3 σημαντικά κριτήρια  που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε και θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε:

Λειτουργικότητα

Η πόρτα του γκαράζ επιβάλλεται να λειτουργεί άψογα και να παρέχει την μέγιστη διευκόλυνση κατά την είσοδο και έξοδο του οχήματος από το γκαράζ

Ασφάλεια

Ο βασικότερος λόγος που επιλέγουμε να φυλάσσουμε το όχημά μας σε γκαράζ είναι η ασφάλεια. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να παραβλέψουμε το κριτήριο αυτό στην επιλογή της κατάλληλης γκαραζόπορτας.

Διαβάστε επίσης: Ασφάλεια σπιτιού | 5+1 τρόποι για να το προστατεύσετε από τους κλέφτες

Αισθητική

Η αισθητική της γκαραζόπορτας όπως και οποιοδήποτε δομικό στοιχείο στο σπίτι σας, είναι δείγμα του στυλ και του γούστου σας. Και φυσικά θα επηρεάσει τη συνολική αισθητική του κτιρίου, ιδιαίτερα αν το γκαράζ βρίσκεται στην πρόσοψη.

Τα είδη Γκαραζόπορτας

Οι τιμές στις γκαραζόπορτες κυμαίνονται ανάλογα με το είδος που θα επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου, τον βαθμό των απαιτήσεών σας αλλά και το βαθμό δυσκολίας στην τοποθέτηση. Ένας επαγγελματίας τεχνικός μπορεί να κάνει αυτοψία στο χώρο σας, να σας ενημερώσει για τα είδη και τους μηχανισμούς των γκαραζόπορτων και να αναλάβει την άμεση τοποθέτηση και την σωστή εφαρμογή τους στο δικό σας γκαράζ.

Ας δούμε μαζί εν συντομία τα είδη γκαραζόπορτας που υπάρχουν και ποια είναι η χρήση και η λειτουργία τους.

Γκαραζόπορτες – Ρολά Λαμαρίνας

Η πιο απλή και προσιτή λύση για γκαραζόπορτες μικρού και μεγάλου μεγέθους.

rolo kleistou typou mparmpekiou chalkidiki

Το πάχος της λαμαρίνας ποικίλει από 0,6mm έως 12mm ανάλογα με τις διαστάσεις του ρολού και τις απαιτήσεις σε αντοχή και ανεμοπίεση. Tα φύλλα του ρολού φέρουν στις άκρες τους ειδικά πλαστικά ώστε το ρολό να λειτουργεί αθόρυβα.

Η γκαραζόπορτα ρολό εξοικονομεί πολύ χώρο μέσα και έξω – μπροστά από γκαράζ. Το προφίλ πόρτας κατασκευάζεται από ανοξείδωτο αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένο εργοστασιακά με σύγχρονες τεχνολογίες μηχανισμού κίνησης πορτών.

Η λειτουργία μπορεί να είναι χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη ανάλογα με τη χρήση.

Γκαραζόπορτες Οροφής Μονοκόμματες ή Πολύσπαστες

Ανοίγουν κάθετα προς τα πάνω με αποτέλεσμα να κερδίζουμε όλο το ύψος.

garazoporta orofhs 1

Αποτελούνται από κομμάτια πάνελ 5cm πάχους με 45cm ύψος και αντίστοιχα τεμάχια στο ύψους της πόρτας.

Λειτουργούν με κεντρικό μοτέρ οροφής, σούστες υποβοήθησης και προσφέρουν αθόρυβη και ασφαλή λειτουργία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα ελατήρια έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Αναλόγως πόσα ανοιγοκλεισίματα ανά ημέρα κάνει η πόρτα, θα έρθει κάποια στιγμή που τα ελατήρια θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Οι σπαστές γκαραζόπορτες οροφής θεωρούνται γενικά ο πιο εξελιγμένος τύπος  γκαραζόπορτας καθώς συνδυάζουν όμορφη εμφάνιση, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, ασφάλεια κατά τη χρήση και καλή εκμετάλλευση χώρου.

Γκαραζόπορτες με Μόνωση

Γκαραζόπορτες διπλού τοιχώματος με μόνωση πολυουρεθάνης.

garagoportes monosi 1

Προσφέρουν θερμομόνωση, σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούν τις τριβές και τον θόρυβο και συμμορφώνονται πλήρως με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές χρήσης και ασφαλείας.

Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και τύπων, για όλες τις απαιτήσεις και προτιμήσεις

Η επιλογή χειροκίνητης ή αυτόματης λειτουργίας, υπάρχει ως δυνατότητα σχεδόν σε όλες τις επιλογές. Η αυτόματη λειτουργία επιτυγχάνεται με τοποθέτηση αυτόματου ηλεκτρικού συστήματος που λειτουργεί είτε με διακόπτη είτε με τηλεχειριστήριο.

Πως διασφαλίζουμε τα 3 κριτήρια Λειτουργικότητα – Ασφάλεια – Αισθητική

Σύμφωνα με όλα όσα είδαμε παραπάνω για τα είδη γκαραζόπορτας και τις δυνατότητες που έχουν, μπορούμε να βοηθούμε στην επιλογή μας, μέσα από τα 3 αρχικά κριτήρια που θέσαμε:

Λειτουργικότητα

Αυτόματο άνοιγμα με τηλεχειριστήριο (εφαρμόζεται σε όλα τα είδη)

Είναι μη λειτουργικό και κουραστικό να βγαίνετε από το αυτοκίνητο για να ανοίξετε τις πόρτες του γκαράζ. Πλέον σε όλα τα είδη μπορείτε να εφαρμόσετε τηλεχειρισμό και να ανοίγετε τις πόρτες εύκολα, γρήγορα και άνετα μέσα από το αυτοκίνητό σας.

Μέγιστη εξοικονόμηση χώρου εντός και εκτός του γκαράζ (επιτυγχάνεται με ρολό ή πολύσπαστη γκαραζόπορτα οροφής)

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε τον συνολικό χώρο που έχουμε και πως θα τον χρησιμοποιήσουμε. Ο επιπλέον χώρος πάντα είναι επιθυμητός  σε ένα γκαράζ είτε για να αποθηκεύσουμε κάποιο δεύτερο όχημα, είτε για να τον χρησιμοποιήσουμε ως εργαλειοθήκη, είτε απλώς για να μπορούμε να κινηθούμε άνετα.

Ασφάλεια

Η σύγχρονη τεχνολογία φροντίζει συνεχώς για την βελτιστοποίηση των κριτηρίων ασφάλειας. Σε όλες τι νέες τεχνολογίες λοιπόν, μόλις η πόρτα κλείσει η αρπάγη ασφαλίζει αυτόματα, ώστε να διασφαλίσει ότι η πόρτα δεν θα μπορέσει να παραβιαστεί με λοστό. Αυτή η ασφάλιση λειτουργεί καθαρά μηχανικά και είναι ενεργή και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Αισθητική

Είναι εύκολο πλέον να βρείτε μία γκαραζόπορτα όλων των τύπων στο χρώμα που επιθυμείτε. Φροντίστε και τις λεπτομέρειες όπως το χρώμα της κάσας ή του καλύμματος αντιστάθμισης πτώσης ώστε να υπάρχει μία αισθητική αρμονία. Σκεφτείτε την γκαραζόπορτα ως μέρος του συνολικού κτιρίου (σπίτι ή επαγγελματικός χώρος) και επιλέξτε τα χρώματα που θα δημιουργήσουν μία συνολική αρμονία.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε στην σωστή σας ενημέρωση και στο να  επιλέξετε την κατάλληλη γκαραζόπορτα για τον επαγγελματικό σας χώρο ή για το σπίτι σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία.

garagoportes prosfora qssdorean meleti qss

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε…

στην QSS αναλαμβάνουμε την Δωρεάν Μελέτη του χώρου σας και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας προτείνουμε, εντελώς Δωρεάν, τις κατάλληλες λύσεις!

Βρείτε μας στο χάρτη μέσα από το Google My Business

κάντε τις ερωτήσεις σας, αφήστε τις εντυπώσεις σας στην κριτική…