Οι πιο συχνές ερωτήσεις για τις γκαραζόπορτες

γκαραζοπορτες καλαμαρια θεσσαλονικη ερωτησεις

Όταν πρόκειται για τις γκαραζόπορτες του σπιτιού σας, δεν υπάρχουν κακές ερωτήσεις. Συχνά, οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δεν είναι απλές. Θέματα ασφάλειας, πιθανές ζημιές, επιδιορθώσεις και ανακατασκευές. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις γκαραζόπορτες ή ρολά γκαράζ και τις αντίστοιχες απαντήσεις τους.

Πρέπει να έχω μια μονωμένη ή μη μονωμένη γκαραζόπορτα;

Ενώ οι γκαραζόπορτες με μόνωση δεν είναι απαραίτητες, έχουν πολύ σημαντικά  οφέλη:

Εξοικονόμηση ενέργειας

Διατηρώντας την θερμοκρασία στο γκαράζ, μειώνετε την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση του υπόλοιπου σπιτιού σας.

Πιο ανθεκτικές

Οι γκαραζόπορτες με μόνωση είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο ισχυρές από τις απλές πόρτες γκαράζ.

Ηχομόνωση

Η μόνωση προσφέρει επίσης μείωση του θορύβου

Καλύτερη προστασία για τα αυτοκίνητα και τα αντικείμενα στο γκαράζ

Τα αυτοκίνητα και τα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα σε γκαράζ με μονωμένη γκαραζόπορτα είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθούν σε συνθήκες ψύξης.

Πιο βολικό

Κρατώντας το γκαράζ σας πιο ζεστό, διευκολύνεται η διεξαγωγή άλλων δραστηριοτήτων μέσα σε αυτό.

Δείτε Επίσης γκαραζόπορτες με μόνωση

Σε περίπτωση ανακαίνισης, πρέπει να αντικαταστήσουμε με μια γκαραζόπορτα λαμαρίνας ή ξύλου;

Η μάχη των υλικών. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού, οι γκαραζόπορτες είναι από ξύλο ή από μέταλλο. Αυτές είναι οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές και υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την κάθε μία. Οι γκραζόπορτες είναι μια επένδυση και θέλετε να είστε βέβαιοι ότι είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας για τα επόμενα χρόνια.

ΞΥΛΟ

Πλεονεκτήματα:

 • Διαχρονική αισθητική και εστίαση στη χειροτεχνία
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυξάνει σημαντικά την εμπορευσιμότητα ενός σπιτιού
 • Καλύτερη ενεργειακή απόδοση
 • Ανθεκτική στα χτυπήματα

Μειονεκτήματα:

 • Πιο ακριβό από το μέταλλο
 • Απαιτείται συντήρηση και περιστασιακή βαφή / αποκατάσταση
 • Επηρεάζεται από τα στοιχεία της φύσης

ΜΕΤΑΛΛΟ

Πλεονεκτήματα:

 • Πιο ανθεκτικό
 • Λιγότερο ακριβό
 • Μεγαλύτερης διάρκειας
 • Μπορεί να μιμηθεί την όψη του ξύλου
 • Λιγότερη συντήρηση

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να χαλάσει
 • Μπορεί να σκουριάσει
 • Συνήθως όχι τόσο άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα

Ποιος είναι ο χρόνος ζωής της γκαραζόπορτας του σπιτιού μου;

Η τυπική διάρκεια ζωής της γκαραζόπορτάς σας, που δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, είναι 30 χρόνια. Ωστόσο, η γκαραζόπορτά σας είναι μόνο ένα κομμάτι ολόκληρου του συστήματος γκαραζόπορτας. Το ελατήριό της, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του όλου συστήματος, έχει έναν τυπικό κύκλο ζωής 10.000 κύκλων. Για να το θέσουμε σε μια σχετική προοπτική:

• 2 ημερήσιοι κύκλοι = 14 χρόνια ζωής

• 4 ημερήσιοι κύκλοι = 7 χρόνια ζωής

• 6 ημερήσιοι κύκλοι = 3,5 έτη

Έχοντας αυτό υπόψη, μπορείτε να αναμένετε να αντικαταστήσετε το ελατήριο της γκαραζόπορτας, τουλάχιστον δύο φορές, πριν αντικαταστήσετε την πραγματική πόρτα. Εάν δεν συντηρείται σωστά, αναμένετε να την αντικαταστήσετε τουλάχιστον μία φορά ακόμα. Τα ελατήρια της γκαραζόπορτας θα πρέπει να αλλάζουν όλα ταυτόχρονα. Π.χ. αν χαλάσει μόνο το δεξί σετ θα πρέπει να αλλάξετε και το αριστερό.

Δείτε Επίσης…

4 απλά βήματα για σωστή συντήρηση γκαραζόπορτας

Γιατί είναι η γκαραζόπορτά μου κάνει τόσο θόρυβο;

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να έχετε μια πόρτα γκαράζ που σε κάθε άνοιγμά και κλείσιμο δημιουργεί χτυπήματα, τριξίματα και γενικά δυνατούς θορύβους. Επιπλέον, αυτοί οι θόρυβοι μπορεί να είναι το σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος. Αυτός ο θόρυβος που βλέπετε ως μέρος του χαρακτήρα του σπιτιού σας μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνος. Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους λόγους που η γκαραζόπορτα μπορεί να είναι θορυβώδης:

1. Χαλαρώστε τα παξιμάδια και τα μπουλόνια

2. Οι οδηγοί δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι

3. Έλλειψη λίπανσης στα κινούμενα μέρη

4. Σπασμένο ελατήριο

5. Φθαρμένη ταινία

6. Δυσλειτουργικό χειριστήριο

Επικοινωνήστε τους τεχνικούς μας για να αντιμετωπίσετε αυτόν τον θόρυβο.

Μπορώ να κάνω επισκευές μόνος μου;

Ενώ η προγραμματισμένη προληπτική συντήρηση είναι μια δραστηριότητα DIY, οι απαραίτητες επισκευές πρέπει πάντα να γίνονται από έναν ειδικό. Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητά μας στην QSS (Quality Safety Systems). Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της γκαραραζόπορτας έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σωματική βλάβη και εκτεταμένη ζημιά στο σύστημα. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα ζητήματα ή θέλετε επισκευή, καλέστε μας σήμερα.

Μπορώ να τοποθετήσω Αξεσουάρ;

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις για τις γκαραζόπορτες είναι και η τοποθέτηση και χρήση των αξεσουάρ. Ενώ η γκαραζόπορτα χρησιμεύει ως ένα όριο προστασίας μεταξύ του εσωτερικού του σπιτιού σας και της απρόβλεπτης φύσης του εξωτερικού περιβάλλοντος, είναι τα αξεσουάρ της γκαραζόπορτας που πραγματικά βοηθούν όταν πρόκειται να προστατέψετε εσάς και την οικογένειά σας από απρόβλεπτα γεγονότα, ενώ δημιουργούν τις προϋποθέσεις της απόλυτης λειτουργικότητας. Τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ πόρτας γκαράζ που βλέπουμε στους πελάτες μας είναι:

Πλακέτες Τηλεχειρισμού & Λειτουργίας

Η πλακέτα αποτελεί τον “εγκέφαλο” του κάθε κινητήρα. Επιτρέπει την τοποθέτηση παραμέτρων στη λειτουργία των κινητήρων, όπως μηχανισμό για να κόβει ταχύτητα όταν τείνει να σταματήσει, ή να σταματάει όταν βρίσκει κάποιο εμπόδιο στην κίνηση του.

Δέκτες Τηλεχειρισμού

Ο δέκτης είναι αυτός που δέχεται και μεταφράζει το σήμα που εκπέμπεται από τον πομπό τηλεχειριστήριο. Στην QSS διαθέτουμε διάφορους δέκτες για ποίκιλες χρήσεις, όπως τον έλεγχο ενός ρολού ή τον περιφερειακό φωτισμό. Με τον ίδιο δέκτη έχουμε την δυνατότητα να χειριστούμε πολλές διαφορετικές λειτουργίες.

Τηλεχειριστήρια

Τα τηλεχειριστήρια είναι οι πομποί που δίνουν εντολή λειτουργίας στον δέκτη του μηχανισμού σας. Έχετε την δυνατότητα για ειδικές λειτουργίες όπως το κλείδωμα, η αυτόματη εντολή, η αμφίδρομη επικοινωνία με μοτέρ κ.ά.

Διακόπτες – Μπουτόν

Οι διακόπτες, είναι ο δεύτερος τρόπος μετάδοσης κίνησης στο μοτέρ της αρεσκείας σας, αντικαθιστώντας το τηλεχειριστήριο. Έχετε την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα απλό ενσύρματο μπουτόν απλής εντολής μέχρι και ασύρματα μπουτόν αφής με δυνατότητα πολλών λειτουργιών. Ακόμα εξειδικευμένοι διακόπτες ενσύρματοι ή ασύρματοι δημιουργούν συγκεκριμένη πρόσβαση στους χρήστες προσφέροντας ασφάλεια και υψηλή χρησιμότητα.

Φανοί Ειδοποίησης

Οι φανοί προσφέρουν ένα επιπρόσθετο μέσο ασφαλείας μέσω του οπτικού σήματος. Σκοπός τους είναι να προειδοποιούν τους πεζούς και τα περαστικά αμάξια για πιθανή έξοδό σας από το γκαράζ, αποτρέποντας τη δημιουργία ατυχήματος.

Φωτοκύτταρα ασφαλείας

Τα φωτοκύτταρα εξασφαλίζουν την κίνηση της γκαραζόπορτς καθόλη τη διάρκεια λειτουργία της. Αποτελούνται από πομπό και δέκτη μεταξύ των οποίων υπάρχει μία δέσμη φωτός, η οποία άμα διακοπεί, η πόρτα σταματά ακαριαία, αποτρέποντας τη δημιουργία ατυχήματος.

Αυτές ήταν οι πιο συχνές ερωτήσεις για τις γκαραζόπορτες και οι απαντήσεις τους. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε να λύσετε τις απορίες σας.

Δείτε Επίσης

Αξεσουάρ Αυτοματισμοί

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σου για να μελετήσουμε το χώρο σου και να σου προτείνουμε, εντελώς Δωρεάν, τις κατάλληλες λύσεις για τις κλειδαριές ασφαλείας που είναι κατάλληλες για το σπίτι ή την επιχείρησή σου .

Μπορείς να μας καλέσεις τώρα για να κλείσουμε ένα ραντεβού στο χώρο σου.  Θα χαρούμε να σ’ εξυπηρετήσουμε.

Μπορείς να μας βρεις στο χάρτη μέσα από το Google My Business
κάνε τις ερωτήσεις σου, άφησε τις εντυπώσεις σου ή την κριτική σου…