Να επιλέξω σταθερά ή πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

ptisomena kagela asfaleias stathera qss

Τα κάγκελα ασφαλείας όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο από επίδοξους διαρρήκτες. Ωστόσο, αν πάρετε την απόφαση να προστατεύσετε το σπίτι σας με κάγκελα ασφαλείας θα βρεθείτε μπροστά στο δίλημμα Σταθερά ή Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

Τα σταθερά κάγκελα ασφαλείας πριν πολλά χρόνια ήταν μονόδρομος. Μέχρι που παρουσιάστηκαν τα πτυσσόμενα ως μία πιο πρακτική λύση και εξελίχθηκαν τόσο ώστε να πλησιάζουν τα σταθερά από άποψη ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Γιατί να βάλω κάγκελα ασφαλείας;

Σταθερά vs πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Αν αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο δημοφιλή, η απάντηση είναι ότι με διαφορά κερδίζουν τα πτυσσόμενα. Θεωρούνται και είναι πιο εξελιγμένα τεχνολογικά και οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν την τάση να χρησιμοποιούν για το σπίτι τους ό,τι πιο εξελιγμένο και πιο πρακτικό. Σίγουρα όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν απαιτούν τη χρήση των πτυσσόμενων αλλά των σταθερών κάγκελων ασφαλείας. Γι’ αυτό θα δούμε μαζί τα βασικά χαρακτηριστικά στο κάθε είδος, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλο ανάλογα με τις ανάγκες σας και όχι με μοναδικό κριτήριο το τι χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.

Ας δούμε μαζί γιατί να τα εμπιστευθείτε αλλά και τι πρέπει να προσέξετε στο κάθε είδος:

Σταθερά Κάγκελα Ασφαλείας

stathera kagela4 asfaleias qss thessaloniki

Είναι συμπαγή σταθερά κάγκελα που ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα. Μπαίνουν μπροστά από πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα και είναι κατασκευές μόνιμες. Παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το σπίτι σας δύσκολα θα επιλεγεί για πιθανή διάρρηξη όταν είναι ασφαλισμένο με σταθερά κάγκελα ασφαλείας. Ο μόνος τρόπος για να διαρρήξει κάποιος πόρτες και παράθυρα που προστατεύονται από σταθερά κάγκελα είναι να τα κόψει με μηχάνημα, γεγονός που θα προκαλέσει υπερβολικό θόρυβο και μεγάλη καθυστέρηση στον επίδοξο διαρρήκτη. Συνεπώς, από την στιγμή που θα εγκαταστήσετε στο σπίτι σας σταθερά κάγκελα ασφαλείας, έχετε ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των άλλων σπιτιών, δύσκολα θα αποτελέσετε τον επόμενο στόχο ενός διαρρήκτη.

-Γιατί να τα εμπιστευθώ;

 • Παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια
 • Χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και συντήρηση. Επί της ουσίας μετά την εγκατάσταση δεν ασχολείστε ιδιαίτερα μαζί τους
 • Οι διαρρήκτες δύσκολα επιλέγουν ένα σπίτι με σταθερά κάγκελα
 • Είναι πιο οικονομικά

-Τι να προσέξω;

 • Δεν αφαιρούνται, είναι μόνιμες κατασκευές
 • Μπορεί να δώσουν την αίσθηση ότι είστε φυλακισμένοι στο ίδιο σας το σπίτι
 • Δεν ανοίγουν
 • Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την αισθητική μιας και πρόκειται για μόνιμες κατασκευές

Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας

ptisomena kagela asfaleias qss thessalolniki makedonia

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι ιδανικά για πόρτες και παράθυρα που χρησιμοποιούμε συχνά. Αν μία μπαλκονόπορτα θέλουμε να συνεχίσουμε να την χρησιμοποιούμε για να βγαίνουμε έξω στο μπαλκόνι, τότε τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι μονόδρομος. Ανοίγουν και κλείνουν με σχετική ευκολία, ώστε να προσφέρουν πρακτικότητα στον χρήστη. Από την άλλη κλειδώνουν και ασφαλίζουν ικανοποιητικά ώστε να παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Σε αντίθεση με τα σταθερά κάγκελα τα πτυσσόμενα δεν έχουν μόνιμη παρουσία μπροστά από τα παράθυρα και τις πόρτες σας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο ελεύθεροι να κινηθείτε αλλά και να απολαύσετε ανεμπόδιστα την θέα.

-Γιατί να τα εμπιστευθώ;

 • Σας επιτρέπουν να μην αχρηστεύσετε τις πόρτες και τα παράθυρα που θέλετε να ασφαλίσετε, αφού ανοιγοκλείνουν και επιτρέπουν την διέλευση
 • Μπορείτε να τα τοποθετήσετε ακόμα και σε πόρτες εισόδου
 • Παρέχουν ικανοποιητική ασφάλεια σε συνδυασμό με σωστή τοποθέτηση και καλή κλειδαριά
 • Δεν δημιουργούν την αίσθηση ότι είστε φυλακισμένοι

-Τι να προσέξω;

 • Η εγκατάσταση να γίνει από ειδικό ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια
 • Είναι πιο ακριβά
 • Μην τα χρησιμοποιείτε αν δεν σας ενδιαφέρει να ανοίγει η πόρτα ή το παράθυρο. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα σταθερά.

Δείτε επίσης Ασφάλεια σπιτιού. 5+1 Τρόποι να το προστατεύσετε από τους κλέφτες

Η δική σας επιλογή;

asfaleia kagkela asfaleias stathera ptyssomena qss thessaloniki

Τώρα που είδαμε ποια είναι τα είδη, πως λειτουργούν, τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν, μπορείτε να οργανώσετε την «στρατηγική ασφάλειας» για το δικό σας χώρο. Πάντα συμβουλευτείτε έναν ειδικό, όχι μόνο για την εγκατάσταση αλλά και για να σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του χώρου σας (κενά ασφαλείας) τα χρήματα που διαθέτετε και την χρήση του χώρου που επιθυμείτε.

Επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε…

στην QSS αναλαμβάνουμε την Δωρεάν Μελέτη του χώρου σας για την τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας, πτυσσόμενα, σταθερά ή μπάρες ασφαλείας αλλά και ειδικές κατασκευές.

Βρείτε μας στο χάρτη μέσα από το Google My Business

κάντε τις ερωτήσεις σας, αφήστε τις εντυπώσεις σας στην κριτική