Έξυπνα tips για να καθαρίσετε τα ρολά σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες

rola katharisma pantzouria parathira qss (10)

Θέλετε να καθαρίσετε τα ρολά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες;

Σίγουρα είναι η κατάλληλη εποχή καθώς ο καιρός έχει γίνει πια καλοκαιρινός ακόμα στην Θεσσαλονίκη! Βρισκόμαστε οπότε στην κατάλληλη εποχή για να περιποιηθείτε το εξωτερικό μέρος των παραθύρων. Τα ρολά σας από τη εξωτερική αλλά και από την εσωτερική πλευρά.

Έτσι θα αισθάνεστε άνετα να βγείτε στο μπαλκόνι σας και να απολαύσετε τον καλοκαιρινό καιρό μαζί με τους φίλους σας.

Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας ούτε και να κουραστείτε υπερβολικά!

Έχουμε μελετήσει για εσάς και σας παρουσιάζουμε μεθοδικά τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε, ώστε να καθαρίσετε τέλεια τα ρολά σας, αλλά χωρίς περιττές κινήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες!

Πάμε να δούμε μαζί ακριβώς πως θα το κάνουμε!

 Τι θα χρειαστείτε;

Για να καθαρίσετε τα ρολά σας θα χρειαστείτε:

rola katharisma pantzouria parathira qss (1)

-υγρό γενικού καθαρισμού και νερό

-βούρτσα μαλακή

-σφουγγαράκι και πανάκι

-λάστιχο και κουβά

Καθαρισμός ρολών Εξωτερικά

Super Tip!

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε εργασία, δεν ξεχνάμε να κλείσουμε τα παράθυρα ώστε τα μην πέσουν τα νερά μέσα στο σπίτι.

1.Πρώτο Ξέπλυμα

Ρίχνουμε στο ρολό νερό με το λάστιχο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση ώστε να απομακρυνθούν αποτελεσματικά οι πολλές βρωμιές και οι σκόνες.

2.Κουβάς με υγρό γενικού καθαρισμού

Γεμίζουμε έναν κουβά ή μία λεκάνη με νερό και ρίχνουμε υγρό γενικού καθαρισμού. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρό πιάτων.

Super Tip!

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε στα ρολά ούτε και στα κουφώματα ισχυρά απορρυπαντικά τύπου χλωρίνη ή αφαιρετικά αλάτων. Δεν χρειάζεται ένα τόσο ισχυρό απορρυπαντικό και επιπλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τα καταστρέψουμε.

rola katharisma pantzouria parathira qss 2

3. Βούρτσα με μαλακές τρίχες.

Παίρνουμε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να μην χαράξουμε τις επιφάνειες και φροντίζουμε να έχει μεγάλη λαβή ώστε να φτάνουμε άνετα τα πιο ψηλά σημεία. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία σκάλα ή και το σκαλάκι της κουζίνας. Σε αυτήν την περίπτωση αρκεί και ένα απλό σφουγγάρι.

4. Σωστό Τρίψιμο

Ξεκινάμε το τρίψιμο των ρολών πάντα από πάνω προς τα κάτω μέχρι να σαπουνιστεί και να τριφτεί καλά όλη η επιφάνεια.

5. Νερό με το λάστιχο

Ξεπλένουμε με το λάστιχο απομακρύνοντας πολύ καλά την σαπουνάδα. Αν δεν ξεπλυθεί σωστά και με λεπτομέρεια το ρολό, όταν στεγνώσει θα αποκαλυφθούν οι λεκέδες που έχει αφήσει η σαπουνάδα.

Προσοχή!

Προσέξτε λοιπόν το συγκεκριμένο σημείο καθώς λίγων λεπτών επιμονή στο ξέπλυμα μπορεί να σας γλιτώσει από καθυστέρηση ωρών. Προσέξτε ώστε να μην χρειαστεί να καθαρίσετε από την αρχή τα ρολά σας!

Καθαρισμός ρολών Εσωτερικά

Νομίζατε ότι θα αποφύγετε το καθάρισμα του εσωτερικού των ρολών; Όχι! Είναι το ίδιο σημαντικό με το εξωτερικό καθάρισμα.

Για το εσωτερικό του ρολού χρησιμοποιούμε παρόμοια τεχνική αντικαθιστώντας όμως το λάστιχο με την ηλεκτρική σκούπα.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε το λάστιχο στο εσωτερικό του σπιτιού, μπορούμε όμως να απομακρύνουμε τις πολλές βρωμιές και σκόνες με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια να καθαρίσουμε το ρολό από πάνω προς τα κάτω με ένα σφουγγάρι.

Χρησιμοποιούμε το ίδιο μείγμα σαπουνάδας, αλλά φροντίζουμε να κάνουμε ένα πιο απαλό ξέπλυμα με καθαρό σφουγγάρι και βετέξ ή πανάκι. Και πάλι επιμένουμε ώστε να απομακρυνθεί πολύ καλά η σαπουνάδα.

Super Tip!

Λίγο ξίδι στον κουβά θα βοηθήσει στην απολύμανση των ρολών, στην καλύτερη καθαριότητα, ώστε να απολυμανθούν τα παντζούρια και να εμποδίσετε την εισβολή των μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Η μυρωδιά του ξιδιού απωθεί πολλά έντομα και ανάμεσα σε αυτά είναι και τα μυρμήγκια.

Στην QSS είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε για τοποθέτηση, επισκευή, εγκατάσταση μοτέρ και συντήρηση ρολών σε παράθυρα και πόρτες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τοποθέτηση αλλά και επισκευή ρολών

Δείτε περισσότερα για τα ρολά του εξοχικού σας!