Ασφάλεια σπιτιού | 5+1 Τρόποι να το προστατεύσετε από τους κλέφτες

asfaleia oikogeneia qss rola portes automatismoi1

Το πρώτο βήμα για την ασφάλεια στο σπίτι είναι να εκμηδενίσετε τις πιθανότητες  να αφήσετε ανοιχτές ευκαιρίες για τους διαρρήκτες. Δηλαδή, μην το κάνετε εύκολο γι’ αυτούς, αντίθετα δυσκολέψτε τους όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει στο να επιλέξουν κάποιον άλλο πιο εύκολο στόχο.

Αν και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν μόνο για τη νυχτερινή ασφάλεια, οι περισσότερες διαρρήξεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται, είναι στο σχολείο ή για ψώνια.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα και κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας παραμένει ασφαλές. Όταν πρόκειται για την προστασία της οικογένειάς σας και των περιουσιών σας, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας από εισβολή ή διάρρηξη.

Ας δούμε μαζί τους 5 + 1 τρόπους που έχουμε επιλέξει για εσάς.

Ελέγξτε την καλή λειτουργία σε όλες τις κλειδαριές σας

door asfaleia qss kleidaria

Κρατήστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ασφαλεισμένα. Ένα ανοιχτό εξωτερικό παράθυρο ή μια πόρτα είναι μια πρόσκληση για τους διαρρήκτες να εισέλθουν εύκολα στο σπίτι σας, γι ‘αυτό κρατήστε τα κλειστά και κλειδωμένα με ασφάλεια είτε είστε σπίτι ή όχι. Μην υποτιμάτε τις ισχυρές κλειδαριές παραθύρων, ελέγξτε αν χρειάζονται επισκευή και μην το αμελείτε. Οι κλέφτες γνωρίζουν πώς να εντοπίζουν αδύναμες κλειδαριές που εύκολα θα τις ανοίξουν. Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικές πόρτες έχουν καλές κλειδαριές. Οι συρόμενες πόρτες πρέπει να έχουν κατακόρυφες βίδες και μία μεταλλική ή ξύλινη ράβδο στο οριζόντιο κανάλι, ώστε να μην μπορούν να την αφαιρέσουν σηκώνοντάς τες. Μην αφήνετε ποτέ το σπίτι σας χωρίς να κλειδώνετε την πόρτα, ανεξάρτητα από το πόσο σύντομο είναι το ταξίδι σας. Ακόμα κι αν βρέχει, μην ξεχάσετε να κλειδώσετε. Οι κλέφτες δεν παίρνουν ποτέ άδεια λόγω καιρικών συνθηκών!

Αν μένετε σε μονοκατοικία, μην ξεχνάτε την πόρτα του γκαράζ ιδιαίτερα όταν συνδέεται με το υπόλοιπο σπίτι.

 

Αλλάξτε τις κλειδαριές όταν μεταβαίνετε σε νέο σπίτι

Εάν είστε ενοικιαστής, ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να αλλάξει τις κλειδαριές. Ακόμα κι αν ένας παλιός ενοικιαστής επέστρεψε όλα τα κλειδιά που είχαν εκδοθεί αρχικά, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν υπήρχαν και διανεμήθηκαν άλλα αντίγραφα. Είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά μετανιωμένος!

 

Μην βάζετε σήμανση στα προσωπικά σας κλειδιά

Εάν τα κλειδιά σας έχουν επισημανθεί και χαθούν ή κλαπούν, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μεγάλες δυσκολίες, ειδικά εάν το πορτοφόλι σας με την ταυτότητα και τη διεύθυνσή σας είναι μαζί τους. Θυμηθείτε ότι και οι κλέφτες ξέρουν να κοιτάζουν κάτω από χαλάκια και στο χαλίκι για ψεύτικα βράχια για να βρουν κρυφά σημεία, γι ‘αυτό αφήστε τα εφεδρικά σε έναν έμπιστο γείτονα. Έτσι θα είστε περισσότερο ασφαλείς.

 

Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι

asfaleia oikogeneia qss rola portes automatismoi2 spiti

Υπάρχουν αμέτρητα χαρακτηριστικά σε οποιοδήποτε σύστημα. Οι εξωτερικοί ανιχνευτές κίνησης, οι αισθητήρες στις εξωτερικές πόρτες, τα παράθυρα και η πόρτα του γκαράζ, ένας υπαίθριος συναγερμός για την ειδοποίηση άλλων γειτόνων σε μια εισβολή και κάμερες ασφαλείας. Επιλέξτε τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας και εμπιστευθείτε μια γνωστή, αξιόπιστη εταιρεία. Μόλις εγκατασταθεί, δημιουργήστε την συνήθεια να τον χρησιμοποιείτε. Αν και μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό να πρέπει να οπλίσετε το σύστημα κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι, πολλοί διαρρήκτες συνειδητοποιούν ότι η ευθύνη αυτή συχνά παραμελείται. Τα ειδικά αυτοκόλλητα στα παράθυρα ή τα σήματα στην αυλή δεν είναι ικανά να αποθαρρύνουν τον κλέφτη. Κάνετε το καλύτερο δυνατό για να ενημερωθεί όλη η οικογένειά σας σχετικά με το σύστημα ασφαλείας ώστε να περιορίσετε τους ψευδείς συναγερμούς.

Ενισχύστε τα παράθυρα με σταθερά ή πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Οι διαρρήκτες συχνά θα σπάσουν ένα μικρό παράθυρο για να εισέλθουν. Υπάρχουν πολλές διακοσμητικές επιλογές στα κάγκελα ασφαλείας  που μπορούν να κάνουν τη ρύθμιση τόσο πρακτική όσο και αισθητικά όμορφη.

 

και τελευταίο tip όχι όμως λιγότερο αποτελεσματικό, μάλλον το πιο «έξυπνο»!

 

Τοποθετήστε αυτόματα ρολά ασφαλείας

smart home asfaleia qss rola

Χρησιμοποιήστε αυτόματα ρολά ασφαλείας ώστε να τα ανοιγοκλείνετε τις ημέρες που θα λείπετε διακοπές. Έτσι οι επίδοξοι διαρρήκτες θα νομίζουν ότι το σπίτι δεν είναι άδειο και είναι πολύ πιθανό να αποφύγετε την απόπειρα διάρρηξης. Οι αυτοματισμοί τέτοιου τύπου είναι πλέον μία τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας, μία τεχνολογία προσιτή και μπορούμε να την ρυθμίζουμε μέσα από το smartphone ακόμα και αν βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για  αυτοματισμούς, κάγκελα ασφαλείας, ρολά ασφαλείας, κλειδαριές

 

QSS «Ασφαλίζουμε ό,τι έχει αξία για εσάς»